Als je op zoek bent naar makkelijke gezonde recepten die in je nieuwe eetstijl passen, abonneer dan zeker op de nieuwsbrief zodat je alle receptjes in je mailbox krijgt.

VOOR DE DRESSING
sap van 1 citroen
2 el rode wijnazijn
1 tl dijonmosterd
1 teen knoflook, fijngehakt
4 el maanzaad, geroosterd
1,5 dl extra vergine olijfolie
zout en peper
VOOR DE SALADE
200 g sugarsnaps (of peultjes)
1 krop botersla, gewassen en in stukken
1 grote rijpe avocado, in stukken
bosje lente-uitjes, in dunne ringen
flinke hand verse munt, heel gelaten

BEREIDINGSWIJZE
★ Maak eerst de dressing. Klop daarvoor het citroensap, de azijn, de mosterd, de knoflook en het maanzaad in een kommetje door elkaar. Voeg al kloppend de olijfolie toe en ga door tot een gladde dressing ontstaat. Breng hem op smaak met zout en peper.
★ Snijd de sugarsnaps in de lengte schuin doormidden.
★ Schik de botersla op een grote platte schaal. Verdeel er de sugarsnaps, de stukken avocado en de lente-uitjes over. Bestrooi de salade met de muntblaadjes en schenk de dressing erover.

Smakelijk!

Biene 🙂

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf nu in en ontvang tips en tricks, gezonde recepten,promoties en zoveel meer…

You have Successfully Subscribed!