Vaak krijg ik de vraag : ” wat eet jij tussendoor?” Meestal eet ik tussendoor 2 crackers van Sonja Kimpen met avocado, kip, kalkoen of groentjes. Onderstaand receptje is een voorbeeldje van wat ik eet :
Ingrediënten :
- 1 rijpe avocado
- 4 el diepvrieserwten
- 60gr buffelmozarella
- 4cm zoete paprika
- 5el amandelroom
- sap van 1/2 limoen
- pimentpoeder
- zwarte peper
- lookpoeder
- zout
Voor de garnituur :
- kiemen en kerstomaten
- 3el grijze garnalen
- platte fijngehakte peterselie
Breng water aan de kook, giet het over de erwten en laat 5min garen. Doe de erwten vervolgens in de keukenrobot en mix met de mozzarella, de avocado, het stukje paprika en de amandelroom.
Voeg de andere ingrediënten toe, mix nogmaals en breng verder op smaak.
Rooster een donkere boterham (of neem een cracker) , smeer er de avocadomix op en beleg met grijze garnalen, kersttomaten en kiemen.
Werk eventueel af met peterselie.
Smakelijk! 😉
nota : met dank aan Purasana (boek : become a superfood chef)