Veel van mijn vaste klanten stellen me dezelfde vraag over pasta en dat verwonderd me helemaal niet. Pasta is zo lekker en zo lastig om te laten staan, dat iedereen graag spaghetti wil blijven eten. Hierbij dus een gezond pasta gerechtje dat je 2x per maand mag eten.
Ingrediënten voor 3-4 personen :
750gr broccoli, 400gr volkoren of speltpasta, zeezout, 1 knoflookteen, 3 el olijfolie, stukje gemberwortel van 1,5cm, 1/2 eetlepel sambal, 2el wittewijnazijn, peper, 1 bosje versgehakte koriander, 2el sesamolie.
Was de broccoli en snijd hem in stukjes. Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe. Pel de knoflook en hak hem fijn.
Verhit de olie in de wok en fruit de knoflook. Giet de spaghetti en broccoli af en doe ze in de wok. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de koriander en sesamolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi het gerecht met koriander en sprenkel er sesamolie over.
Smakelijk!
Bereidingstijd : 20min / 460kcal/ per persoon. / 18gr eiwitten – 8gr vetten – 75gr koolhydraten